Szolnok várja a lakosok véleményét a közlekedés jövőjéről

Megosztás

A szolnoki önkormányzat felhívással fordul a város és a környező települések lakóihoz, valamint szakmai szervezetekhez, hogy osszák meg véleményüket a város Fenntartható Városi Mobilitási Tervével kapcsolatban.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elkészíttette a város és térségének közép- és hosszútávú közlekedésfejlesztési stratégiáját, amely a Szolnok város Fenntartható Városi Mobilitási Tervében (SUMP) öltött testet. A terv célja, hogy megoldásokat kínáljon a város és a környező térség közlekedési kihívásaira, és egy fenntarthatóbb, élhetőbb közlekedési rendszert alakítson ki.

Az önkormányzat közleményében azt írja, hogy kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a helyi lakosok, a környező települések polgárai, valamint a közlekedés területén tevékenykedő szakmai szervezetek is megismerjék a tervet, és aktívan részt vehessenek annak kialakításában.

A közlekedési tervek nemcsak a város polgárait érintik, hanem a környező településeket is, hiszen a városba ingázó lakosok is nap mint nap használják Szolnok közlekedési hálózatát. Ezért fontos, hogy mindenki, aki érintett vagy érdekelt a város közlekedési rendszerében, megfogalmazza kérdéseit, javaslatait.

Miért fontos részt venni lakókörnyezetünk ügyeiben?

Szolnok fejlődése mindannyiunk érdeke, és egy jól működő közlekedési rendszer hozzájárul a város élhetőségéhez. A közlekedés fejlesztése nemcsak gyorsabb és kényelmesebb utazást jelent, hanem csökkentheti a környezeti terhelést, segítheti a közösségi közlekedés népszerűsítését, és hozzájárulhat a városi életminőség javításához. Az ön véleménye is segíthet abban, hogy a város olyan közlekedési megoldásokat alakítson ki, amelyek jobban szolgálják a helyi közösség érdekeit.

Az önkormányzat által készíttetett terv rövid- és hosszútávú célokat is kitűz, különös figyelemmel a közlekedés legfontosabb problémáira. Ezek megoldásához azonban a lakosság bevonása elengedhetetlen. A visszajelzések alapján a szakemberek valós igények alapján tudják finomhangolni a jövő közlekedési terveit.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz.

Kapcsolódó cikkek